Krickas Hojsida

Harley Davidson & Indian - The best way to take a ride

Skriv ut sidanStart > Bilder > Bilder med MC-anknytning.
Start > Bilder > Bilder med MC-anknytning.

Här samlar vi bilder med MC-anknytning.

Klicka på överskriften/bilden för varje aktivitet för att se alla underliggande bilder.
Om någon förekommer på bild eller i text, men har avvikande åsikter om publiceringen, borttages namn/bilder direkt när Du kontaktar oss under "Kontakt".

 


Superrallyt på Öland 2022

 

Text & mer bilder kommer............

 

 


Häxrallyt i Borlänge 20-22 maj 2022

Äntligen blev Häxrallyt av igen efter all pandemi. Vi blev 15 tjejer som åkte till Borlänge och Tyllsnäs udde. Linköpingsfolket åkte över Örebro och Lindesberg och vi från Norrköping åkte över Köping, Kolsva och Fagersta.
Resan började i regnväder, men det var bara att sätta på sig regnkläder och en liten tjockare tröja och sen åka i väg. I Köping stannade vi och tog en korv och kaffe på OK macken. Sen bar det av igen mot Fagersta, Smedjebacken, Ludvika och Borlänge.

Lite fest med hemlevererad pizza blev det som traditionen bjuder, på kvällen, och lite gott att dricka till. Därefter blev det bad i Dalälven för några tuffa tjejer. Tror det var lite svalt i vattnet.

Lördagen bjöd på ganska fint väder. Inte en droppe regn. Vi var morgonpigga och kom till start vid klubbstugan redan halv 10.

Starten var kl.10.00. Många kul tävlingsgrenar var det som vanligt och fina krokiga vägar att köra. I mål fick vi kassler och potatissallad och därefter efterrätt kaffe och tårta.

I år firades 20 års jubileet av Häxrallyt. Sen kom prisutdelningen.

Vår nya klubbmedlem Susanne Åström vann och blev årets Häxa. Jättekul! Men även vi andra fick fina priser.

På kvällen kom några klubbmedlemmar i fyra bilar och hämtade oss för att gå på restaurang. Jättetrevligt!
Vi blev också hemskjutsade och festen fortsatte en bit in på småtimmarna.

Tack alla som följde med och såg till att det blev en mycket trevlig helg!

/Britta

PS: Några bilder har jag "lånat" från andra Qnypplor via Facebook.


Brittas nya hoj, Indian Chief Dark Horse från MC-Konsult 2022-04-04

Efter en mycket lång väntan, 7 månader, var det äntligen dags att hämta hem nya hojen. Fick tag på en Indian Chief Dark Horse 2022, i originalskick som jag ville ha.

Vi lånade en bil där vi kunde köra in hojen och få med den hem. Vädret var inte det bästa, med snöblandat regn. Men med bil så löste det sig. På hemvägen stannade vi och kollade lite på alla tranorna vid Hornborgasjön, ca: 15 000 var det visst.

Väl hemma fick vi hjälp av grannen att lasta av hojen. Härligt!

 

 


Pubkvällen 25 mars 2022

Härlig stämning med 14 bikers som garanterat längtar till kommande åkningar. Många var överens om att vi ska köra 1 majkörningen i Norrköping, det var ju några är sedan sist p.g.a pandemin men nu blir det av.

Nästa pubkväll är 29 april kl. 18:00 och därefter avslutar vi vårens pubkvällar med 1 majkörningen med Peking MC som arrangör.
Vi samlas på torget efter körningen vid Cromwell House och parkerar våra hojar för att käka något gott på puben.

 

 

 

 

 

 

 


Pubkväll i Norrköping 2021-11-26

 

 

 

 

 


Poker Run hos Mill Hill i Horn 6-8 augusti 2021

Helgen 6-8 augusti var vi på Pokerrun & After pokerrun i Horn. Arrangör var HDCS distrikt J och Lokalombudet Niklas Landucci. En tillställning som genomfördes för 2:dra året i rad.

En otrolig tillställning med ett pokerrun på lördagen som snurrade runt i 12 mil på fantastiska hojvägar runt Horn, Rimforsa, Gullringen m.m.
Lördagskvällen var det massor med levande musik (liveband), gott att äta och liiite att dricka på en fantastik plats med en helt otrolig miljö och lokaler.

Logi för oss var på Horns vandrarhem som var fullt av hojåkare och som starkt kan rekommenderas, men inte helgen om ett år, för då ska vi dit igen.

Hemresan på söndagen blev det lite i regn övrigt en strålande solig tillställning.

Stort TACK till Niklas och Anna Landucci för gästfrihet och arrangemang och skönsång!

 

 


Charity Run 2021

2021 års Charity Run startade på olika platser i distrikt J och sammanstrålade i Linköping vid Harley Davidsons nya butik.

Vår grupp startade i Finspång under ledning av stigfinnaren och LO Thomas Kagevik. På kurviga vägar bar det av till Linköping och nygrillade hamburgare under ledning av Grillmästare "Krille", Lo i Motala.

Förutom en härlig MC dag i glada vänners lag blev det många insamlade kronor till Diabetesfonden. Med startavgiften på 100 kr och resultatet av sålda hamburgare (som HD butiken skänkte) blev vi i distrikt J näst bäst i landet med kronor: 14.330 kr

Totalt samlades det in 120.660 kr

 

 

 

 

 


Häxrallyt 2021

Äntligen Häxrallyt även om det är special-Häxrallyt i pandemins tecken……..Helen Malmsten och Maria Dahlin åkte från Linköping. Tyvärr fick Katarina Pihlblad lämna återbud i sista minuten.
Från Norrköping åker järngänget Gunnel Törnstrand Britta Landstedt och Gunilla Melin. Trots att vi åker från olika håll landar vi samtidigt i vårt kära Tyllsnäs vandrarhem och camping. En vacker liten  stuga vid Dalälven som vi har alldeles för oss själva.
Nu har det blivit en tradition…..Vi har gjort det två ggr med  att hoppa i Dalälven när vi kommer fram. Det var uppfriskande men skönt.
Vi får undersöka om vi inte kan få liv i bastun till nästa år Då kanske det blir fler som hoppar i.
Helena och Maria åkte och handlade mat och vi käkade och drack gott ute på altanen och myste i kvällssolen…

På lördagen hade vi bestämt träff med vår kära vän Tommy Melen och hans sambo Anne Marie Högström. Vi tog en underbar runda i Dalarna bla till Handelsträdgården där Tommy bor ibland. De har just köpt ett hus 6 mil bort från Borlänge.
Vi åkte vidare till Säter och Östra Silverbergs vattenfyllda gruvhål där den legendariska hoppbilden togs.
Hälsade på i Sankta Nikolai kapell och medeltida ödekyrkogård.
Höjdpunkten var lunch på restaurangen Kulinariet i Stora Skedevi. Dit åker vi gärna tillbaka till. Några shoppade i deras butik.
Sista stoppen blev glass i Torsång. Solen gassade och vi njöt i fulla drag efter en underbar tur.
Vi rullade hemåt och laddade inför middagen i Tunakrogen. Som vanligt god mat och mycket skratt. Sov gott och på söndagen drog vi hemåt men tog ett lunchstopp i Köping. Skildes åt i Hjortkvarn efter en kalashärlig helg tillsammans.    

Väl mött nästa år / Maria Dahlin


Nationaldagsturen 2021-06-06

En av 2021 års nationaldagskörningar i distrikt J utgick från HD butiken i Linköping med LO Staffan Nilsson som härförare.
Denna underbara söndagsmorgon samlades det 14 härliga hojåkare för en körning för att hedra vår nationaldag och blågula fana, En del hojar var flaggsmyckade med både stora och små fanor. En åkare hade blågula hängslen och även en tjusigt smyckad nationaldagshjälm. Det här började fantastiskt.
Staffan tog täten och färden gick på krokiga och fina vägar via Vånga och med ett första stopp i Finspång för lunch. Efter god mat och många diskussioner om hojar, kommande träffar m.m. for vi vidare mot nästa stopp som var Småängens camping där glass i massor var ett måste i den varma och soliga dagen. Vidare gick färden över Tjällmo - Stjärnorp - Bergs slussar - Linköping.

Stort TACK till alla som var med och förgyllde vår dag och ett speciellt TACK till LO Staffan som lotsade oss alla säkert fram på fina hojvägar.

 

/Kricka M

 

 


Hanksville Farm 2021

Anhöriga blev inbjudna att hänga på till Qnyppling MC hojresa till Hanksville Farm i Skån

 

Film från lördagsturen, klicka HÄR

 

 


Häxrallyt 2020

Fem glada Qnypplor, Britta, Helena, Gunilla, Gunnel och Maria, möts upp för färd mot Borlänge med en förhoppning om fint väder och bra tur runt Siljan. ”Racer Karin” hänger på som sjätte Qnyppla men ansluter i Borlänge.

Stadigt och fint coachar som vanligt Britta oss längst vägen, korv i köping och en hel del kaffestopp förgyller färden.

Fredagskväll blir en ”pizzakväll” ( som vanligt ) här ska så få rutiner som möjligt brytas smile.  Det räcker med att det inte är Häxrally på riktigt.

Stugan i Tyllsnäs är ”vår”, vädret strålar så ett litet dopp i Dalälven hinns också med mellan vinsipparna som naturligtvis intas på verandan.

Lördagsmorgon: träffar vi sedan våra guider, Karin, Yvonne och Eva ???. De tar oss på en fantastik runda mot Leksand, via Gagnef med sin flytbro, fikar i Tällberg där vi även hinner kika runt bland turistbodarna.
Nu går färden mot Rättvik, den långa ångbryggan och där intar vi vår lunch innan färd mot Bjurås och till slut Falu koppargruva. Kul att Tommy med flickvän anslöt under turen.
Nu har vi lite bråttom, hem till stugan för färd mot Tuna krogen………som vanligt. Extra trevligt att även taxi nummer 2 kom fram till slut !!!!

Söndagsmorgon : frukost, städning och så mot Maxi för träff med Yvonne igen.
Nu till Sonja för ”vernissage”, fina konstverk i både lera och på tavla fick vi se och klämma på.

Dags att rulla hemåt, fika, hamburgare och glass i Hjortkvarn hann vi med innan vi glada och lite trötta splittrade hos för hemfärd åt respektive håll.

Stort tack till alla för en kanonhelg, lite extra till Britta för bokningar och bra ”tätkörning”.

/ Gunilla M


Häxrallyt 2019

10 st tjejer blev vi i år som körde till Borlänge och Häxrallyt.
Från Köping till Borlänge körde vi i hällande regn och detsamma på hemvägen. Men inga sura miner för det.
Gunilla Melin fixade tävlingen med bravur och blev årets häxa.
Vi andra blev inte heller utan priser. Östergötland levererade!
Som vanligt bodde vi i eget hus på Tyllsnäs udde och där var det livat och glatt på kvällarna.
Vi återkommer naturligtvis nästa år då det även är 20 års jubileum hos Häxorna i Borlänge.
Tack för en jättetrevlig helg!

 

 

 

 

 


Häxrallyt 2018

 

 

 

 

 

 

 

 


1 maj körningen 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Häxrallyt 2017

I år var vi 14 tjejer som körde upp till Borlänge och Häxrallyt. Lagom varmt körväder hade vi under hela helgen.

I år bodde vi i stora huset på Tyllsnäs, där vi hyrde hela övervåningen. Rallyt var lite annorlunda i år, då man hade lagt 2 stationer på varje stopp.

Mycket skratt och stoj var det när vi skulle utföra olika aktiviteter.

Efter rallyt blev vi hämtade med bil för att åka till en restaurang i närheten och äta lite gott tillsammans med medlemmar ur Borlänge touringklubb.

En jättekul och trevligt helg var det!


Daytona Biker Week 2017 (76 years)

10 dagar i Daytona/Florida under Biker week tillsammans med bästa vännerna Thomas och Lena. Fantastiska dagar med massor av intryck som tar lång tid att sortera. Att Thomas och Lena varit där tidigare gjorde att allt som var värt att besöka serverades på löpande band av våra fina vänner. Kan inte peka ut något speciellt intryck då ALLT var helt fantastiskt. Kolla in våra bilder. Hit vill vi tillbaka!
STORT TACK Thomas o Lena för fantastiska dagar.

 

 


H-DCS internationella träff i Arjeplog 2016

121 mil enkel resa till årets Internationella träff i Arjeplog. 3 dagar upp med 3 övernattningar gjorde uppresan trivsam. Fantastiska vidder och en härlig hojträff i glada vänners lag. Närkontakt med renar var det några gånger, men det gick bra.
Den här gången lämnade vi tältet hemma och bodde i fin stuga...... och så får det förbli. Tältlivet är numera avslutat! :-)

 

 

 


Häxrallyt 2016

Trots att väderprognosen inte var så tilltalande så blev vi 13 tjejer som åkte till Borlänge och Häxrallyt. Lite regnskurar på vägen upp blev det för Linköpingsgänget som åkte vägen förbi Lindesberg och uppåt. Vi som tog vägen förbi Köping hade i stort sett fint hela vägen.
Häxrallyt hade 39 starter och en massa kul och galna stationer. Att spotta godis gör man ju inte varje dag och inte doppar näsan i smörjolja för att sen plocka upp bomullstussar med näsan.
Vår Lotta blev bästa häxa och flera från oss fick fina priser. Bra gjort!
Maria hade lite krångel med sin hoj men killarna i Borlänge touring klubb är ju helt fantastiska och hjälpsamma, så dom fixade så att den fungerade igen.

Segrade i hela tävlingen blev vår Lotta Engblom som vann en riktig häxa, se bilden. Stort Grattis fina Lotta!!
Östgöta-häxorna kommer tillbaka 2017!
Stort TACK till Borlänge Touring Club för fina arrangemang för oss häxor!!

 

 

 

 


Avrostning 2016 på Bråvalla

Avrostningen 2016 på Bråvalla genomfördes traditionsenligt i regi av SMC.
13 tappra tjejer ställde upp i regn och blåst och tränade på olika manöverprov inför stundande hojsäsong 2016.
Härligt att träffas och fin utbildning av SMC:s duktiga instruktörer.

 

 

 


Rundtur med Thomas och Lena

Rundtur med vännerna Lena och Thomas. Norrköping - Tjällmo - Askersund - Hallsberg och hem till Norrköping. Fika i Tjällmo,

Mat i Askersund, glass i Hjortkvarn.
En tripp på 24 mil i strålande vårväder tillsammans med fina vänner.

 

 


Bowlingturnering i H-DCS distrikt J 11 mars 2016

Det här var 5:e året som H-DCS distrikt J genomförde den traditionella bowlingsturneringen, och i år i Norrköping.
Tidigare har Eskilstuna, Strängnäs, Motala och Valdemarsvik segrat tidigare och nu årets match i Norrköping arrangerat av Valdemarsvik (Hot Iron MC).
90 minuters bowling med en och annan bira avslutades med god mat och prisutdelning.
Segrade gjorde Norrköpingslag 1 med Lennart, Gunnel, Uffe och Pekka.
Prisbordet som lokalombudet Pelle Nersing ordnat var så stort så det blev pris till alla deltagare.
Det trevliga bowlingkvällen samlade hela 36 deltagare, och nu vilar ansvaret för 2017 års turnering på Norrköpingsgänget.

 

 

 

 

 

 

 


MC-mässan 2016 med Thomas & Lena i Göteborg

Tillsammans med Lena och Thomas åkte vi på mc-mässan i Göteborg, 3 dagar på hotell mitt i Göteborg, varm glögg & pepparkakor med ädelost dukades upp direkt i tåget av våra vänner, sedan matades det på med "HD-bensin" i reservdunken, nötter, ädelost igen m.m. Helt otroligt!
Väl framme gjorde vi en pubrunda med Götets bästa guide, Thomas Seitz, vilka ställen vi passerade. Ölrepubliken, Ölhallen m.m., Jisses, "faan" vet hur vi kom hem.
Lördagen blev det mässan med 60.000 andra hojfantaster. Kvällen avslutades på puben Dubliner med 30 av Thomas och Lenas gamla vänner från Skåne och Halland. Underbara och varma människor som vi lärde känna på Dacketräffen 2015.
Söndagen gjorde vi en ny pubrunda med Thomas i ledningen, alldeles för kort tid tills tåget gick hemåt. Någon ny hoj blev det inte, men vi var på Bengans och inhandlade lite nya vinylplattor till pojkrummet.
Tack Tomas & Lena för ALLT och Tack Jonas med klubbvänner för en underbar helg med massor av skratt och kramar. Vi ses på Dacketräffen 2016 i Virserum!!

 

 

 

 


 

Trosa 2015-09-27

Söndagens utflykt till Trosa initierades av Lena och Thomas på pubkvällen i fredags. Det är inte många helger kvar av hojsäsongen. Vädret skulle vara perfekt hojväder och Uffe och Gunnel, Britta och jag samlades i garaget för av färd till Krokek där Thomas och Lena anslöt på sina Harley och via gamla E 4:an körde vi till Nyköping där våra vänner Gert och Pernilla troget väntade vid Mc Donalds. Efter lite "tjöt" åkte vi vidare med Gert som Roadcapten på vägar som jag inte har en aning om, men fint var det, till att vi stannade i vackra Trosa. En fin promenad längs kanalen i Trosa till ett fint matställe där vi åt god mat på hungrande magar. Efter en fika bar det hemåt via småvägar till Nyköping där Pernilla och Gert svek oss och körde hem till Oxelösund. :-) Efter många glada och varma vinkningar.Vidare via gamla E 4:an - Jönåker - Kvarsebo - Djurparken - Krokek till Norrköping. I Kroket tog vi farväl av våra fina vänner Thomas och Lena, vidare till Norrköping där vi skildes från våra fina vänner Uffe och Gunnel. Längtar till nästa tur gör vi alla.
PS: Pernilla lovade att ordna en spännande överraskning för samtliga i gänget i vinter. Vi väntar med spänning på en trevlig helg tillsammans utan hojarna!!

 

 

 

 

 

 


Joce City utanför Björkvik

Söndagens rundtur 20/9 2015 tillsammans med Thomas, Lena och Britta hamnade vi i Joce City utanför Björkvik i Sörmland, efter tips från Ebbe Weber, en riktig westernentusiast.
Ett helt otroligt ställe som håller på att byggas upp till en riktig westernstad med allt som bör ingå, men bank, saloon, hotel, och icke minst att förglömma ett fantastiskt värdpar som gjorde att man mådde bara bäst på vägen hem.
Ett handslag när vi kom och en bamsekram när vi åkte... det kan inte bli bättre.
Att sedan vägen dit mellan från gamla E 4:an, Björkvik och Joce City och Joce City via Glimmran till Stavsjö var en riktigt härlig hojväg gjorde dagen till helt perfekt.
Tack Joce City och Thomas, Lena och Britta för en helt fantastisk hojdag!

 

 


Poker Run 2015-08-22

22/8 arrangerades ett Poker Run i Linköping. Runt 12 mil på slingriga vägar med 4 kontroller. Bästa pokerhanden fixade Pelle Rytthammar till som segrade.
Ett stort tack till Leif och Staffan med crew för ett härligt arrangemang.

 

 

 

 


Internationella H-DCS träffen på Fårö 2015

H-DCS internationella träff 2015 genomfördes på Fårö med DOÖ Kent Wiman som arrangör. 3 dagar med strålande sol och värme. Vi han besöka raukar, Kuten Bensin och lite rundturer på öjn.
Äntligen en hojträff utan tältet, tillsammans med våra kompisar Annelie och Mogge.

 

 

 

 

 


Dacketräffen i Virserum 2015

 

Hemma från 3 fantastiska dagar och nätter tillsammans med gamla och nyfunna vänner, mer text kommer när kroppen kommer tillbaka i normalläge igen.

TACK alla som förgyllde vårt deltagande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tysklandsresa i slottsmiljö

En underbar hoj-semester i norra Tyskland med härliga kompisar. Som Harley åkare måste man bo ståndsmässigt. Schlosshotel Nordland, 3 mil sydöst om Rostock blev vår utgångspunkt.

Fantastiska rum, fantastisk mat, fantastiska hojutflykter på dagarna och inte minst fantastiska kvällar i goda vänners lag.

 

 

 

 


Häxrallyt i Borlänge 2015

Häxrallyt 2015

I år var vi 8 stycken som körde till Borlänge och Häxrallyt. Solen ville inte visa sig på uppfärden och det var ganska kyligt ett tag. Vi bodde som vanligt på Tyllsnäs vandrarhem, i "vårt" hus som vi fick förmånen att hyra den här gången också.

Vi åt middag på Cupolen och därefter åkte vi till huset och hade en trevlig myskväll. På lördagen bjöds vi på vackert väder under hela rallyt.
Vägarna var fina att köra med en mycket vacker utsikt och kul stationer att tävla på. I år var det 51 starter och alla var duktiga och fick priser. På kvällen hämtades de som ville med bil och vi kunde gå på restaurang och äta god mat. Söndag morgon gick åt till att äta frukost och städa hela huset. Därefter startade hemresan.
Vi som var med i år var Britta, Gunnel, Kajsa, Liselott, Katarina, Christina, Lotta och Maria.

 

 

 

 

 

 

 


Avrostning med SMC 2015

Årets första avrostning gick på gamla flygflottiljen Bråvallas startbanor i arrangemang av SMC.
En rejäl genomkörare med Bromsteknik i olika farter, undanmanöver i lågfart respektive högfart.
Fikapaus, lunchpaus och fika mellan körpassen var perfekt.

Ett stort tack till SMC:s duktiga instruktörer för en fin dag med många goda råd.

 

 

 

 

 

 


1 majkörningen och Pubkvällen 2015-05-01

2015 års 1 majkörning genom Norrköping gick i regnet och kylans tecken.

Trots det urusla vädret var det många hojåkare och en hel del åskådare ute på gatorna när vi passerade genom centrum i Norrköping.


Efter upptining i värmen och torkade kläder avslutade vi 14 deltagare kvällen i glada vänners lag på stampuben Cromwell House.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pubkvällen 2015-02-27

Årets andra pubkväll på Cromwell House samlade hela 18 glada Harley-bikers. En härlig kväll med många glada skratt, minnen, mat och dryck och planering för sommarens turer.
Vi ses på nästa pubkväll 27 mars!

 

 

 

 


Pubkvällen 2015-01-30

Första pubkvällen för 2015 samlade 14 deltagare.

Många fina hojminnen diskuterades och en och annan bira beställdes in...

 

 

 

 

 


Första turen 2015

Längtan efter första turen 2015 nådde sin kulmen redan 4 januari 2015. Uffe och Gunnel var på direkt. Efter lite uppvärmning i garaget bar det ut i solig och blå himmel, nåja 2,7 grader är ok och garanterat myggfritt.

En rundtur på 45 minuter runt Norrköping med lite buller var fantastiskt.
Gjorde ett stopp vid Halvars glasskiosk i Östra Promenaden, men....inte öppet?! Ja, Ja.. men det blev bara bättre med avslutning hemma hos Uffe och Gunnel över en varm kaffe med dopp i deras nya fina lägenhet.

NU är vi igång!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


H-DCS träff 1-3 augusti 2014 i Eskilstuna

Årets internationella genomfördes på vackra Sundbyholms slott utanför Eskilstuna.

Ett kul och välordnat arrangemang av DOJ Aulis med personal med massor av aktiviteter som 2 bröllop, barnaktiviteter, många dealers, mc-kortege genom Eskilstuna, god mat, massor av öl, över 1.750 Harley Davidson hojar i alla färger och former och sist men icke minst alla mc-vänner.

Härlig träff i glada vänners lag, tyvärr med endast bilder från mobilen.... kameran blev hemma...igen.
Mitt i området finns ett hotell och för första gången lämnade vi tältet hemma......

PS: Sidoväskan som försvann på vägen till Eskilstuna lyser med sin frånvaro trots alla delningar på Facebook... men enl. Thomas Källström gick den på Blocket för 500 spänn......inklusive innehållet

 

 

 

 

 


Vi besökte Limestone Harly Club på Gotland på hojträffen 11-13 juli 2014

Anneli, Figge, Britta och jag körde ner till Oskarshamn för färja till Gotland och vidare till Katthammarsvik för träffen. Träffen samlade runt 85 hojar med glada ryttare på, lagom stort och trevligt.
Flera dagar i glada vänner lag och flera nya trevliga vänner.
Härliga dagar på hojen med rundturer, trevliga kvällar med musik, god mat och dryck. Ett toppenarrangemang av grabbarna i Limestone Harley Club.

Ett extra TACK till Ingvar, Maud, Leif, Carina, Annelie och Figge för trevligt sällskap, vi ses i Eskilstuna.

 

 

 


Ombergsturen 2014-05-29


En härlig dagsutflykt med garagekompisarna till Omberg i bästa vädret, via Skärblacka - Berg Slussar - Fågelsta - Vadstena - Hästholmens hamn - Omberg via Ombergs Väggar till Degerhamn och hem igen.

En härlig körning på cirka 26 mil med härliga kompisar.

Bilderna "lånade" från Facebook, tagna av Vesna och Gunnel.

 

 

 


Häxrallyt i Borlänge 24 maj 2014

 

 

 

 

 

 

 

 


SMC Broms och Kurvteknik på Bråvalla 3 maj 2014

I dag har vi genomfört broms o kurvteknik på Bråvalla i SMC regi. Dagen började med fika och goda mackor, därefter delades vi in i tre lag om 10-12 hojar. Vi kämpade på 3 stationer innehållande Bromsteknik, Kurvtagning i låg fart
och Kurvtagning i hög fart.
Goda och lärorika kommentarer av alla duktiga SMC-instruktörer gjorde att körningen blev bättre och bättre. När vi var som tröttast bröts körningen för lunch, hamburgare med färska strips med tbh. Smaskigt gott!!

Otroligt lärorikt och ett fantastiskt arrangemang av SMC Östergötland, på landningsbanan på gamla F13, med duktiga instruktörer, för medlemmar, en gratis utbildning av SMC, där frukost och lunch ingick (TACK SMC)!

"Här har H-DCS något att lära sig"!

 

 

 

 

 

 

 


1 maj 2014

1 majkörningen genom Norrköping är genomförd med runt 750 hojar. Häftigt med alla som fanns längs körvägen för att kolla in alla hojar.
Vi samlades ute på Herstaberg efter lite rengöring för starten vid 13-tiden. Träffade på många hojkompisar och avslutade som sig bör på Cromwell House med god mat!


Tack alla inblandade för några trevliga timmar.

 

 


Söndagstur till Nyköping

Fin söndagstur med kompisar, 5 hojar och mot Nyköping via Kolmården och Jönåker och till Nyköping.

En varm dag med massor av sol och trevligt sällskap.

Fika i Nyköping city på ett mysigt ställe rundade av resan.

Gamla E 4:an hem via Stavsjö.

 

 

 


Första turen 2014

'Första turen 2014 blev 13 mars. En liten kort sväng upp till Oskarshäll för en fika.
22 mars följde vi upp med en ny tur till Oskarshäll, träffade på Uffe o Gunnel samt Independent gänget med DonTomaso med sin Night Train i täten.

Fortsatte Bråviken runt med färjan vid Skenäs, Söderköping, klubben och gamla Övägen hem.

Lite kallt, garanterat myggfritt, men otroligt skönt med mullret mellan knäna....

 

 

 

 

 

 

 


HDCS - Pubkväll i Norrköping 2014-02-25


Pubaftonen 25 februari samlade 19 medlemmar. God stämning med härliga människor, mycket öl och mat präglade kvällen.
Massor av diskussioner vilken som var bästa hojträffen i sommar....

 

 

 

 


HDCS - Pubkväll i Norrköping 2014-01-31


En härlig pubkväll i Norrköping i glada vänners lag. Kvällen samlade 14 deltagare, en kväll med en härlig stämning god mat och dricka.

Återigen hade jag glömt att boka plats, men personalen fixade "vårt" långbord som vanligt!!

PS: ETT Stort tack till "Svin Ture" som skötte transporterna både på spårvagnsrälsen och på asfalten med bravur!

 

 


HDCS Distrikt J - Pubkväll 2013-11-29?

 

 

 

 

 

 


2013 års Internationella Träff i Borgholm på Öland


En underbar tillställning tillsammans med många fina vänner!

Vid årets träff ansvarade vi för H-DCS Prylbutik där vi slog rekord i försäljning. Aldrig tidigare har det sålts så mycket, och tack vare våra underbara vänner som ställde upp som personal i vår prylbutik kunde vi genomföra uppdraget med flaggan i topp.

Höjdpunkten var på fredagskvällen när det dukades upp till kräftskiva, med västerbottenpaj, fantastiska färska svenska kräftor och massor av gott dricka.

Ett Stort TACK till alla underbara vänner for en fantastisk hoj träff på Öland!

 

 

 

 

 


Häxrallyt 2013


Fredagen den 24 maj var det dags för den årliga resan till Borlänge och Häxrallyt.
I år blev vi 4:a tjejer från Norrköping, 6 stycken från Linköping och 2 stycken från Eskilstuna som åkte. Vädret var lite tveksamt från början, men ju längre upp vi kom desto varmare och soligare blev det. En kanonhelg med andra ord.

Själva rallyt drog ut lite på tiden, tog ungefär 6 timmar. Många stationer krävde en del tankeverksamhet och andra stationer var mer praktiskt lagda. En station innehöll fika och det var välkommet och vid målgången bjöds vi på en lättare drink och sedan hamburgare.
Sedan kom prisutdelningen och då var det spännande.
Första pris vanns av vår nya medlem (Qnyppling MC) Christina "Kicki" Bohlin från Linköping!
Ett stort grattis till "Kicki" – Qnyppling MC´s egna riktiga HÄXA!

 

 

 

 


Jägmästargården juni 2013


Första besöket på Jägmästargården utanför Söderköping blir inte det sista.

Trevligt ställe med härlig personlig. Vad sägs om en extra skål med räkor till mackan ... :-)  Service!

 

 

 

 

 

 

 

 


Igelfors augusti 2013

Motorcafé i Igelfors bjuder till onsdagskvällar hela sommaren mellan kl. 17.00-21.00 då är grillen är laddad med goda hamburgare m.m.
H-DCS medlemmen Ronny är med och håller i grilltången!

Fina körvägar till Igelfors från Norrköping via Finspång - Sonstorp till Igelfors.

 

 

 


Nationaldagen 2013


Det blev en rundtur på 24 mil tillsammans med Britta, Annelie, Mogge och Fredrik i underbart väder med fika i Sköldinge där 4 H-DCS medlemmar anslöt (eller rättare sagt vi anslöt).
Efter gott fika bar det vidare till ett besök hos H-DCS Distriktsombud DOJ Aulis i Eskilstuna som med hjälp att av H-DCS bjöd på hamburgare, korv och gott dricka! Gottigottgott! :-)


Tack till Kenneth som var dagens RoadCaptain med navigering in på krokiga vägar!

 

 

 

 

 

 


Barhäng hos No Limit 2013-03-25

 

 

 

 

 

 

 


H-DCS Pub kväll på Cromwell House i 2013-03-01


HDCS Distrikt J:s pubkvällar i Norrköping. Kvällen samlade 22 medlemmar och vänner på månadens pubkväll på Cromwell House i Norrköping.
Som alltid, massor av glada skratt och underbar stämning, god mat och massor av bira!
Extra kul med 2 nya ansikten, Ronny från Igelfors och Krikkan från Gotland.

Vi ses nästa pubkväll 2013-03-29.

 

 


Pubafton 2013-02-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sista pubkvällen 2012 samlade 18 deltagare från HDCS


Kvällen till ära genomfördes en frågetävling med 12 frågor om H-DCS. Ingen lyckade med full pott i frågetävlingen, men segraren var nära. Priser från Prylbutiken delades ut till de 10 första i tävlingen.
1-3 platssegrarna på bilden till höger, Lena - Janne - Hasse, Hasse är även blivande LO i Nyköping.

Kvällen avrundades med att pubägaren bjöd på något starkt, gott och svart, förutom de 15% vi har på det vi dricker och äter.
Ett stort TACK till alla deltagare under hösten 2012 och välkomna tillbaka under vårens träffar som alltid är fredagen efter den 25 i månaden. (2013 januari - april).

 


HDCS Pubafton i Norrköping 2012-11-02


3:dje pubkvällen samlade över 20 deltagare, och så har det varit sedan vi startade i augusti 2012.
Vi tänker fortsätta med denna kulinariska aktivitet aug 2012 - april 2013 för att kunna träffas även utan hojarna.
Massor av planering inför säsongen 2013 hördes runt borden... Superrallyt, Internationella, Träffen På Toppen....ja förslagen haglade… Kvällens överraskning var att Cromwell House höjde vår tidigare rabatt från 10% till 15% på allt inköp, förutom kvällens öl,. Tack och bock, vi kommer tillbaka!!

TACK alla som kom, och ALLA är välkomna till nästa pubkväll som är 30 november på Cromwell House i Norrköping!

 


HDCS pub-kväll i Norrköping


På försök startade Anneli - Figge - Britta och jag upp Pub-kväll i Norrköping under H-DCS flagga.


Första kvällen kom 21 deltagare så det bådar gott för framtiden.


Tack alla för en trevlig kväll.

 

 

 

 

 

 


2012 års Internationella HDCS Träff i Hässleholm


Årets internationella träff, som är vårt 5:e i rad gick av stapeln i Hässleholm. Tillsammans med Pekka - Vesna - Anneli - Figge - Gert - Pernilla - Fredrik (som slog världsrekord i starttid... 30 minuter från beslut till start) och självklart min rotetvå Britta!!

Underbara dagar tillsammans med underbara vänner, där garvet blev till träningsvärk i ansiktmusklerna... så mycket...... från frukosten framför tältet tills vi kröp ner i sovsäcken.... :-) Speciellt för Gert: "Jag hittar inte öppningen".....

Allt fungerade helt perfekt, nerresan, platsen, duschen - maten, vädret, bärsen/vinet.... ja det kan knappast blivit bättre.

TACK ALLA som förgyllde vår tillvaro!!

 

 

 

 

 


Pekka visar upp nya hojen


Pekka var upp till Stockholm och hämatde sin nya fantastiska hoj en vecka före Internationella träffen i Hässleholm. Han kom förbi och visade upp denna fantastiska maskin.

En HD utrustad med ALLT som en hoj kan tänkas innehålla.

Dessutom ALLT krom man kan tänka sig... direkt vid leveransen... inte likt HD annars.

GRATTIS Pekka till en underbar hoj men akta dig för alla som ska posta sina brev..... :-)

 

 

 

 

 

 


Med Skärblacka-gänget till Nyköping 20 juli 2012


Härliga blackagänget som kör varje onsdag kl. 18.00 under mc-säsongen.

Denna onsdag kosan till Nyköping och hamnen där. Vägen upp gick via Strandvägen - Djurparken - Kvarsebo - Jönåker och hem via gamla E 4-an.

Massor av gamla bilar och motorcyklar fanns att kolla in och lite gott fika hans också med.

 

 


Träffen På Toppen 2012 i Skagen Danmark


För 4 året på raken körde vi ner till Skagen vecka 29 tillsammans med Annelie & Mogge.

4 fantastiska dagar med sol, värme och härliga träffdagar som samlade runt 5.000 hojar!!

 

 

 

 


Nationaldagsfirande 2012


På nationaldagen körde vi en tur från Strängnäs mot Sköldinges djupaste skogar och öppna fält anordnat av Lo Kenneth i distrikt J inom HDCS.

Vi fikade på Cafe Fridhem vid Sköldinge där fler HDCS medlemmar mötte upp.

För oss som startade i Norrköping blev det runt 34 mil denna nationaldag :-)

Ett stort Tack till Kenneth som ledde skaran på förunderliga vägar med bravur och med kartan i högerhanden.

 

 


Kottes bilder Superrallyt i Ballenstedt 2012


Här kommer Kottes bilder från vår underbara Superrally-resa till Ballenstedt. Kotte som kom till Ulricehamn på nedvägen där hans motor på Harley:n packade ihop. Med Kottes kontaktnät och härliga kompisar blev det ett Superrally även för Kotte. Baksits hos Lillen och bagaget på övriga hojar bar det iväg mot äventyret. Kolla in underbara bilder i 35 graders värme och strålande sol..... detta måste bara bli fler Superrallyn...

 

 

 


Super Rallyt 2012


I år 2012 gick Superrallyt i Ballenstedt i Tyskland. Kotte, Lillen, Kimmo, Britta och jag startade resan ner mot Tyskland via färja från Göteborg – Kiel, därefter en körtid från Kiel till Ballenstedt på 14 timmar…… nja, vissa felkörningar blev det, men det var ”marginellt”.

Före Ulricehamn på nerresan rasade motorn på Kottes hoj, bärgningsbil, upp med Kotte bakom Lillen och bagaget fördelat på övriga hojar fortsatte resan.

För oss var det vårt första Super Rally, men icke det sista. En tillställning med massor av aktiviteter, fin musik, god mat och ett otroligt väder, och framför allt, underbara vänner med massor av skratt.

Ska sanningen fram så fick jag starproblem på min perfekta H-D, men på plats fanns en komplett H-D verkstad från Harley – Davidson i Magdenburg. Ett nytt startrelä och 800 spänn fattigare rullade min vackra Wide Glide igen.

Superrallyt samlade runt 13 000 hojåkare från hela Europa, tror det är på gränsen till rekord.

Min sponsors t-shirt från P-O Harley Davidson i Norrköping bytte jag med en amerikan som jobbade för militären i Tyskland. Fick en vacker Florida-variant.

På hemresan blev vi 8 hojar som körde tillsammans via Rostock - Trelleborg. Totalt körde vi 195 mil.

Ett stor TACK till alla som var med och förgyllde vår tillvaro.


1 maj körningen 2012

Den traditionella körningen 1 maj genom Norrköping samlade runt 1600 hojar vid starten på Bilprovningen i Herstaberg enl. utsaga från en av arrangörerna hos Peking MC.... MÄKTIGT!!

11 kompisar (några H-DCS Members) från Eskilstuna och icke minst 1 st H-DCS Members OLLE från Norrköping kom och anslöt sig till oss och körde rundan i Norrköpings innerstad med massor av åskådare!


Körningen rundades av med ett besök på MAX restaurangen vid busstationen, att bil-kortegen dagen till ära bytte gator och inte passerade hos oss... jo.... jo...så kan det bli, men vem bryr sig nu när MC-säsongen i gång!

 


Då var det dags för årets andra mc-fest


En lördagskväll i glada vänner lag med massor av fina resebilder och diverse tillbehör...... Det tog inte lång tid innan hoj-bilderna på väggen byttes ut mot text till karraoki-maskinen. Först på plan var förstås Kari och sedan var det inte svårt att följa efter......
Fantastiskt vilken sångröst man har... nja efter en och annan whiskey förstås.
Extra kul var att Bromskloss MC förärade oss med ett besök under kvällen.

Tack för en härlig kväll!!

 


HDCS Distrikt J Bowlingturnering 2012 i Eskilstuna


Helgen 7-8/1 2012 genomförde distrikt J i HDCS Bowlingturneringen 2012 (som kommer att bli en årlig tradition).

Dagen började med LO-DO möte inför 2012 års säsong. God mat och därefter direkt till bowlinghallen i E-tuna för hårda matcher mellan lag Eskiltuna, Strängnäs, Norrköping och Nyköping.

Segrade gjorde lag Strängnäs med LO Kenneth som lagledare, men med mycket knapp marginal eftersom vi alla andra kom på 2:a plats enl. kvällens värd LO Aulis och hans fantastiska klubb Evenroad MC .

Pris till - bästa lag - till bästa stil - och till alla på 2:a plats - delades ut med massor av kramar.

Bästa stil gick till Annelie från Norrköping "för hennes säregna spelstil", en fotboja sattes fast runt hennes ben.

Kvällen avslutades med Evenroad MC´s speciella chilligryta som krävde massor av dryck i alla former.

Ett stort tack till Evenroad MC - till familjen Aulis Hakala och deras grabbar David - Dominique och Dante som överlät sina sängar till oss.

 

 

 

 

 

 


Julbordskryssning HDCS 3-4 december 2011


Vi hängde med på HDCS, distrikt J-A-G julbordsresa till Åland där runt 200 HDCS-medlemmar samlats runt julbordet på Wiking Line´s båt Cinderella.

2 julbord med massor av mat och dricka på 2 dagar.... mycket och gott i gott gott.

En trevlig helg i glada mc-vänners lag.

PS: Kameran låg hemma (som vanligt) därav endast några mobilbilder!

 


Joel 65 år


Vår vän Joel har passat på att "kliva" in i årtalet 65 före mig.... (men jag är på gång Joel).

26 november 2011 firades Joel i "Garage" (vägg i vägg med Independent Biker´s lokal) på S:t Persgatan.

En trevlig kväll med Joel´s närmsta vänner på plats. Smörgåstårta, presenter och härligt kamratskap präglade kvällen, samt Eva´s envishet att inte hamna på bild.......

Ett stort TACK för gästfriheten (och tack till Nicke) och ett STORT GRATTIS till "gubbjäveln - Joel", kolla in bildarkivets första bild, nice HD-skylt, på väggen, helt i Joel´s anda.

PS: Bilder från mobilen endast...... :-)

 

 

 

 

 


 

Vättern Runt 9-11 september


Vi körde gamla E 4 från Norrköping ner till Huskvarna för en övernattning på Huskvarna Stadshotell, ett hotell som är helt unikt och annorlunda,

35 rum, alla har olika inredning/tema. Övernattning i "Bastu"-rummet, 3 rätters i restaurangen och en fantastisk överaskning på rummet, TACK Sara & Madde!

Hemresan gick via Tändsticksträffen i Bankeryd - Hjo - Askersund - Motala.

Buffén på Idas Restaurang i Karlsborg med röding m.m. var kanon.

 


Besök hos HDCS-LO Aulis i Eskilstuna 2011


Torsdag den 25/8 2011 besökte vi Evenroad MC i Eskilstuna för en fika. Vi blev 14 st HDCS members som anslöt från Norrköping - Finspång - Eskilstuna och Oxelösund.

Strax för E-tuna anslöt Aulis för att visa vägen till klubblokalen mitt i stan.

Fantastik gästfrihet, fin klubblokal, goda hamburgare och gratis fika! Det kunde inte bli bättre!! Även vår gamla DOJ, Kenneth kom och fikade! :-)

Nu väntar ett möte med DOJ och 2-3 LO i J inom kort, ser fram mot att vi ska komma igång i distriktet! "Never give up"

 


Sommen Runt med Qnyppling MC 2011-08-14


Runt hela Sommen blev det inte, men 30 mil blev det. Tre tappra Qnypplor, Eva C., Lena H. och Britta tog en liten tur i söndags.

Färden gick till Skänninge och sommarvägen till Gränna. På vägen dit stannade vi vid ”utsikten” och åt medhavd fika samt tog ett litet gympapass.

Därefter åkte vi till Grännaberget, Gripenberg, Tranås och ut till Torpön. Jätterolig väg dit ut.

Vi åt en god lunch på Torpön och tog sen färjan över till andra sidan. Vidare till Boxholm, Mjölby, Sya, Mantorp, Linköping och slutstation Norrköping

 


Livia hjälper mormor med Harleyn

 

Tänk vad skönt det är när man får hjälp.Att vatten med tvättmedel kan vara så skönt att hålla på med.

Livia var lika blöt som motorcykeln när hon var klar, men bra blev det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HDCS Internationella Träff i Sunne 2011


Årets träff i Sunne blev helt fantastisk, efter 5 timmar i sadeln mellan Norrköping och Sunne, NYA tältet på plats, dukade våra vänner fram till en fantastisk kräftskiva med ALLA tillbehör, Skönsångens snappsvisor satt som en "smäck"! Kan det bli bättre?

En helt underbar kväll och inledning på träffen.

Vem som ska upp på listan för nästa president i HDCS? Kolla bilderna.... Vilka härliga vänner!

Tyvärr finns det inte fler bilder från träffen än första kvällens kräftskiva, undra om fotografen bestämt sig för att det är fest som gäller..... :-)

Underbara dagar och kvällar tillsamman med NYA och Gamla vänner... fantasktiskt, TACK till ER alla!!!!!!


Årets Blötaste höjdpunkt 2011


Årets poolparty hos Rauno & Maria har passerat. En fantastisk "blöt" fest, poolen fylld med 28- gradigt vatten och ett helt badkar med 0-gradiga drycker..... kan det bli bättre?

En tuff turnering i poolen, troligen inte det bästa laget som vann... eller hur var det??

Mat och dryck till fram på småtimmarna. De senare bilderna är cencurerade... av olika anledningar.......

Ett Stort TACK till ett fantastisk värdpar, Rauno & Maria.

 


Häxrallyt 2011


I år var vi 7 st tjejer som åkte till Borlänge och körde Häxrallyt. Hälften av oss körde från Norrköping och upp mot Fagersta i solsken, de övriga tog vägen från Linköping och över Örebro i ösregn och hagel.

Vi bodde på vandrarhemmet på Tyllsnäsudde, där vi fick hela övervåningen. Jättefint!
Rallyt hade bara lite över 40 starter i år, kanske beroende på att vädret var lite si och så.
Efter rallyt dukade vi långbord på vandrarhemmet där vi åt en massa god mat och dryck.
Hemresan gick i solsken, och Lena passade på att hälsa på en bekant som dagen till ära hade nybakade bullar. Påsen som hon fick med sig delade vi på när vi fikade...

Vi ser fram emot nästa rally! /Britta


I maj 2011


Den traditionella körningen 1 maj genom Norrköping samlade runt 1000 hojar vid starten på Bilprovningen i Herstaberg.

Vi körde tillsammans med Independent-grabbarna, kallt var det och ösregnet kom precis när vi avslutade körningen i Klockartorpet.

NU är MC-säsongen i gång

 

 


Independent Biker firade 10 års jubileum


Härlig tillställning med massor av firande vänner till klubben var på plats.

Egen "bira" med Independent-etikett och en pins delades ut till alla i entrén.

David Harleyson Band spelade fantastiskt bra, så att väggarna knakade.

Tack för en trevlig kväll!!

 


Independent´s Bikers kräftskiva 18/10 2010


Årets kräftskiva hos Independet Bikers blev helgen stora händelse. En härlig kväll/natt med massor av kräftor m.m. och trevligt sällskap.

Independent Bikers passade på att gratulera Jan "Figge" Hagelin på Jannes 60-årsdag med en flaska Mackmyra av ädlaste whiskey sort!

Att Figge gillade det hela kan du se på bilden.

TACK grabbar för en trevlig tillställning!

 


Nyköping 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bastard MC i Sala 27-29 augusti 2010


Bastard MC Sala firade full rygg och färger med sitt Colour Party vid klubblokalen i Sala. Vi gratulerar grabbarna och passade på att fira tillsammans med klubben på plats.

Härliga vänner, toppen live band, gott att äta och dricka och en sovplats i klubbstuga, det kan inte bli bättre!

Körningen dit och hem tillsammans med Independent Biker i Norrköping. Kanonväder förutom sista 2 milen hem..... men då var himmelen öppen... garanterat!

Men vad gör det... vi är ju inte gjorda av socker :-)

 

 

 

 

 

 


H-DCS Internationella Träff i Gålö 6-8/8 2010


Det började för 40 år sedan i Vimmerby. I år 2010 (40-års jubileum) var vi vid Gålö Havsbad söder om Stockholm.

2.200 hojåkare, alla på en Harley-hoj i massor av olika former och färger. Figge, Annelie, Britta och jag åkte upp på torsdagen och Independent Bikers anslöt dagen efter.

Trevliga dagar i glada vänners sällskap.....Speciellt kul med flera nya vänner!

I år fick Britta & jag möjligheten att hjälpa till i insläppet till träffen, fantastiskt att möta alla hojåkare (med allt från horn på hjälmen till eldsflammor ur vrålande avgasrör skriver två "hörselskadade" funktionär :-)

TACK till Er ALLA som förgyllde våra dagar!


Pool-Party hos Rauno & Maria 31 juli 2010


En fantastisk eftermidddag och kväll hos Rauno och Maria med massor av god mat och dryck! Festen inleddes med en stenhård vattenpoloturnering och därefter mat, dryck och dans så skjortan åkte av......

Ett stort och varmt TACK till värdparet för en fantastisk fest.

 

 

 

 


Træf på Toppen - Skagentræffet, 21-25/6 2010


5 dagar i Skagern med toppenväder och en temeratur runt 30 grader varje dag tillsammans med våra kompisar Figge & Annelie!

Bra tältplats, ambulerade bar med kylda varor, fin musik, god mat och lite knallar att slösa pengar på. Kan det bli bättre?

Åkte lite rundturer, bl.a. till Lökken, Hirthals m.m.

 

 

 


Slagg MC sommarträff i Västervik 2010


I strålande solsken körde Figge, Annelie och Britta ner till Slagg MC på 25 års jubleum.

På träffen var även Jeepen, Kerstin, Nicke och Uffe samt massor av andra hojfolk.

Bra uppträdande, bra mat och ett trevligt bemötande på hela feesten!!! Många plus!

Tyvärr blev det både regn och åska (så mycket att Nicke var tvungen att åka hem :-)

Störtkul, vi kommer nästa år igen!

 

 

 

 

 

 


East Coast Riders SommarParty 11-13/6 2010


Independent Bikers i Norrköping årliga hojresa gick till Blomstermåla och East Coast Riders årliga sommarfest.

Klubbens medlemmar och 3 "proppar" samt några anhöriga gästade en fantastisk tillställning under tre trevliga dagar (och nätter) med massor av mat - dryck - underhållning och goa vänner! Nerresan i 22 mil och regn... regn... hela vägen, men vad gör det, när en Independent Biker:s grabbar inte är gjorda av socker, och dessutom var RÖRFIXAREN:s tjänstevagn med och utrustad för en eventuell översvämning.....

Skitkul och ett stort TACK till alla!!!

 


Swedish Bikemeet 4-6 juni 2010


Trots att Swedish Bikemeet lades ned fortsatte motorcyklister att komma till High Chaparral. Därför återupplivades träffen, nu under namnet ”Till Minne av Swedish Bikemeet”.
I år 2010 var vi över 3 000 hojar med sköna bikers. Helgen till ära var det ett underbart väder med sol och åter sol....

Klicka på bilden till höger för att se en del av dessa underbara bikers som gillar tält... och en del andra som gillar att sova i stuga, :-)

TACK Thomas - Karin - Eva och Britta (och självklart även till stug-gänget) för 3 fina dagar och en härlig ride, Norrköping-Hillerstorp-Norrköping.
Thomas ett speciellt tack till dina 3 burnisar med massor av gummirök från ditt "nya" bakdäck.... :-)

 


Häxrallyt i Borlänge 2010

Fem Qnypplor blev vi i år också som åkte till Borlänge på Häxrallyt.
Åkte upp på fredagen och bodde på vandrarhem. Hade tur och fick ett bilgarage till hojarna. Vi delade garaget med en annan hojåkare och lyckades efter lite baxande att få in 6 motorcyklar. Trångt var det men det funkade.

Rallyt kördes på lördagen och vi fick tävla i att skjuta pilar med blåsrör, leta saker med cyklop i en badtunna, köra fyrhjuling, skjuta luftgevär, gå på styltor och trampa sönder ballonger, lite frågetävlingar samt plocka saker med "strutglasögon".
Lite trevligt festande blev det på kvällen och på söndagen körde vi hem i strålande sol.
Vi som var där var Eva C., Lena, Karin, Helena och Britta.

 


En tur på ca 25 mil, till Linköpings Blodbad


Resan som ordnats av SMC Östergötland samlade 33 personer på 27 hojar med start i Norrköping denna regniga och kalla morgon 11 maj.
Resan gick visa Nyköping- Nävekvarn - Kvarsebo - Skenäs - Stegeborg -Söderköping - Linköping och Stångebro.
Vår guide Ted berättade för oss om alla platser vi besökte på ett målande och spännande sätt!

 

 

 


Måndagar i Boxholmsparken

Måndagskvällar i Boxholmsparken startades för motorintresserade som ville umgås i alla åldrar i den traditionella miljön som Folkets park erbjuder.

Säsongsstarten 17 maj var temat mc & mopeder. Massor med hojar, mopeder och veteranbilar på plats.

En trevlig stund i parken som avrundades med korv och fika.

 

 

 


1 maj körningen 2010


Årets första majkörning i Norrköping genomfördes med över 1000 startande hoj-älskare.
Vi började i klubblokalen hos Independent Bikers för gemensam trupp ner till starten.

Körningen genom centrum med massor av hojar och åskadare är mäktigt.

Vi avslutade med en fika hos Vipers MC. Några bilder från evenemanget finns att beskåda, klicka på bilden till höger.

 

 


Avrostningen med "Blacka-gänget" 25 april 2010


Årets avrostning inför hoj-säsongen genomfördes i strålande sol (så klart) med 7 deltagare från bl.a. "Blacka-gänget".
Alla klarade proven, slalom, garagesvängen, krypkörning (under 1 km/tim) samt inbromsning i olika hastigheter.
Instruktör för övningarna var Lena Hedemo från SMC och Qnyppla givitvis.

Lena var tvungen att själv genomföra proven med oss andra deltagare som övervakare. Godkänt även för Lena :-)

 

 


Bowlingtävling bland MC-klubbarna i Norrköping


Den årliga bowlingtävlingen bland mc-klubbarna i Norrköping samlade 6 klubbar som gjorde upp om mästerskapet på Eurobowl.

Segrade gjorde Independent Bikers med det vinnande laget, Tompa, Rauno och Bronco.

Att laget gjorde stordåd och vann tävlingen kan vi tacka coachen Nitte för med sin hårda peppning av laget.

Kvällen avslutades i Independent:s lokal med prisutdelning m.m.

 


Klippan (Skärblacka-gängets) avslutningsträff 2009


Då var det dags för avslutning av 2009 års mc-säsong med skinkmacka m.m. i Vånga.

Varje onsdagskväll hela mc-säsongen samlas detta härliga gäng för en rundtur med fikastopp någonstans......
Nu är säsongen 2009 slut och det avrundas med en samling i Vånga med skinkmackor och tillbehör. En härlig kväll med underbara människor med stort hjärta och massor av gott att äta och dricka!!

Vi längtar redan till nästa säsongs rundturer och med dessa otroliga stigfinnare i gänget! :-)

 

 


Independent:s Hjulfest 2009


5 december var vi på Independents hjulfest i deras fina klubblokal i Norrköping.

Vi började med en liten förfest hos Annelie och Figge med goda ostar med glögg.

Väl på plats blev det snabbt hög stämning, massor av god mat på ett stort julbord, och en och annan bira blev det med...... om sanningen ska fram.

Benny and the Bangers stod för dansmusiken... och klubbens egna sångfågel ledde allsången. Det var KANON!!!!

Ett stort TACK för en trevlig fest, och ett extratack till alla glada tomtenissar, kvällen till ära, i tomteluvor i H-D färgerna!!

 

 

 

 

 

 


Hösttur 2009


10 oktober tog vi en sväng till Norsholm för att träffa likasinnade. Men var fanns alla?! Tomt och ödsligt var det. Hade alla redan ställt in?

Fiket var i alla fall öppet så vi kunde smörja kråset.

Efter det tog vi en liten tur runt åt Grensholm och Vånga. Det var ju i alla fall soligt ute.

 

 


Harley-fotografering av Sara Landstedt


En augustikväll 2009 körde vi ner till hamnen i Norrköping (kolupplaget) och fick våra Harley fotogarferade av Sara, kolla in snygga bilder.....

 

 

 


H-DCS 39:e Träff - 6-9 augusti 2009 i Svenljunga


Årets internationella träff genomfördes i Svenljunga, vi startade med 2 tältdagar i Ulricehamn tillsammans med våra kompisar Janne & Annelie, därefter ner till Svenljunga på torsdagen.

Ett Svenljunga som ökade invånarantalet med 100% under 4 dagar. En helt fantastisk tillställlning med runt 3.000 hojar och medlemmar i HDCS. Fin miljö, underbar underhållning, god öl och gamla och nya bekantskaper med samma intressen.
Kan det bli bättre?

 

 


Trosa Söndag 26 juli 2009


En varm härlig dag i juli gjorde Christer och jag en liten resa till Trosa. Fina vägar var det att köra och mycket vackert att titta på. Vi tog en promenad i stadskärnan i Trosa och blev hungriga. Det var inte lätt att hitta en restaurang med humana priser.
Till slut bestämde vi oss för ett matställe där dom serverade stekt strömming med potatismos för ett pris av 125 kr. Tyvärr så glömde dom att värma strömmingen, så den serverades kall vilket resulterade i att dom fick ta ut maten. Till slut kom den in varm och vi kunde äta vår måltid.
Lite fika blev det förstås också innan vi återvände hem.

 


Skagen 2009 / Træff på Toppen - 15-19/6 2009


Jag, Christer och Eva startade färden till Skagen med att mellanlanda hos Sara med familj i Skärstad. Där blev vi bjudna på grillfest och där sov vi över för att sedan fortsätta till Göteborg och färjan till Fredrikshamn. I Göteborg mötte Janne och Annelie upp.
Många var det som skulle på Träffen på toppen så vi behövde inte känna oss ensamma.
Vi hittade snabbt en tältplats men det var inte så lätt att sätta upp tälten i den hårda blåsten.
Det var bra ordnat med duschar och toaletter på campingen. Stora tält fanns med matställen och underhållning. En hel del utbud på olika prylar fanns på området.

Stämningen var hög alla dagar och musiken tystnade vid femtiden på morgonen. Även dom som älskade att gasa och bränna däck somnade äntligen.


Vi hann även med att göra ett besök i Skagen och uppe vid Grenen där haven möts. Underbart väder var det den dagen.


På hemresan hade vi också trevligt sällskap med Tompa, Maria och Rauno. Annelie och Janne fortsatte att resa några dagar i Danmark.

 

 


Vadstena nostalgiafton 2009-07-08


"Blackagänget" samlades på Statoil i Norsholm för färd denna onsdag till Vadstena.
Eftersom klockan redan var runt halv sex tog vi motorvägen/E 4 till Mantorp och vidare mot Skänninge och Vadstena, men döm om min förvåning, en störtskur lyckades vi pricka in på motorvägen strax före Mantorp, in på macken och på med regnställen.... 500 meter efter start igen var det snustorrt på vägen... och förblev så hela kvällen.
Väl framme anslöt Classe med fru och svåger och svägerska, och Gomma med fru. Dom kom direkt från Visingsö.

Den medhavda fikakorgen var suverän och bullarna tackar vi extra för.

TACK för en trevlig kväll!

 

 

 

 

 


BlackaGängets onsdagstur 1/7 2009 till Nyköping


Denna gång var vi "bara" 12 hojar och 14 personer, vi samlades på Strandvägen vid Åby för att köra gemensamt gamla E 4:an till Nyköping. Väl framme i Nyköping var det massor av folk, vackra bilar och en och annan mc att drömma över..........

Efter fika med dopp bar det hemmåt via Jönåker - Kvarsebo - Djurparken - Strandvägen där vi gjorde ett stopp med kulturellt inslag enligt Hasse "Gomma" , se stenen bakom det glada gänget på bilden... mer säger jag int!

Vilken härlig kväll, man kan inte annat än att bli på gott humör i det här glada gänget!

 


Test av tältresning 2009-06-29


Inför Skagenträffen kände vi att vi var tvugna att kolla tältet och om vi skulle klara att resa det. Självklart fixade vi det på en liten badstrand i Kovik.

Resan dit gick genom Nyköping och där var vi tvugna att köra ner till hamnen och äta en bit mat. Vi hade med oss ett litet gasolkök så att vi skulle kunna koka kaffe på morgonen.

Att tälta när det är runt 28-29 grader varmt på dagen innebär inte alltid att det är varmt på natten. Det var jättekallt och vi fick värma oss med skinnjackorna för att inte frysa för mycket.

/Britta


Askersundsrundan med Eva & Britta 2009-06-28


Klockan 12.00 bestämde vi oss för att köra en liten sväng med hojarna. 30 grader varmt och på med all mundering.

Vi tog vägen över Vånga, Bergs slussar, där vi fick vänta på broöppning i värmen, därefter ett litet stopp för att andas, sen vidare mot Ljungsbro och Motala. Innan Motala svängde vi av mot Askersund.

Väl framme var vi jättehungriga och slog oss ner på första bästa matställe i hamnen. Det tog lite tid att få maten, men det var mycket gäster så det fick ursäkta. Innan vi lämnade Askersund så gick vi igenom alla hantverksbodar och glasställen.
Vi åkte sedan vidare mot Örebro och Kumla. Missade avfarten till motorvägen och var plötsligt på väg mot Göteborg. Fick vända och hamnade sedan där vi skulle.
Stannade och fikade i Pålsboda och sen vidare mot Finspång och Norrköping. Blev en liten tripp på 27 mil. Härligt!

 


Vadstena 2009-06-10


Onsdagskvällar är det nostalgiträffar i Vadstena. Denna kväll var det som oftast mycket med fina bilar och hojar av alla de slag.

Bandet som spelade hade svårt med takten, kanske var det den kyliga kvällen med stela fingar som följd, åtminstonde våra i den kyliga hemfärden...

 

 

 


Häxrallyt MCK Touring i Borlänge 29-31/5 2009


MCK Touring/Häxorna i Borlänge anordnade för nionde året sitt Häxrally.
Vi 4 Qnypplor (Britta-Eva-Karin-Lena) samt en blivande Qnyppla (Annelie) var där under tre dagar.

Ett fantastiskt rally med många roliga och kluriga tävlingar på underbara vägar.

Spontanfesten på kvällen var en trevlig avrundning på helgen!

 

 


1 maj 2009

MC-klubben PEKING MC anordnar första majkörningen i Norrköping varje år, ett beundransvärt arrangemang. Körningarna startade 1971 då med 20 deltagare (tack Figge), första året utan tillstånd, men det kom året efter.

Sedan har det fortsatt 1 maj i alla år..... Normalt nu för tiden brukar det vara runt 1.000 -1.200 hojar varje år och rekordet slog vi säkert i år med över 2.500 hojar, vad jag vet.

Intäkterna (en tia/person) går oavkortat till välgörande ändamål. I år slutade kortegen på Himmelstalund vilket gjorde att avslutningen blev lite avslagen......, men vi körde ner till Getängen och träffade "Blackagänget" och sedan bar det iväg till fiket vid Brotttom slussen där vi tömde köttbulleförrådet :-).

Med det gänget blir det många goa skratt!

 

 


Harpsund 19 april 2009


Har idag åkt en jättehärlig tur till Harpsund tillsammans med Katie, Örjan och Eva. Katie var vår färdledare och hon hittade visst vägar överallt i skogen.

Vi startade kl 10.30 i Simonstorp och var tillbaka i Norrköping kl. 16.00. Det var kallt om händerna under dom första timmarna, men allt eftersom solen kom upp så kändes det riktigt bra att köra.

Det bästa var nog när vi hittade en fornborg som låg i en härlig ekbacke. Där intogs den första kaffepausen bland blå och vitsippor. Harpsund låg också vackert i vårsolen.
Vi intog vår medhavda lunch där och gjorde ett besök på dom superfina toaletterna som låg vid parkeringsplatsen. Hemresan gick ganska bra, förutom att min hastighetsmätare slutade fungera.

/Britta/

 


Hösttur 2008


En av de sista turer hösten 2008, innan hojen flyttades in i förrådet! Britta, Eva och jag tog en fikatripp ut till Norsholm.

Vi var de enda hojarna på parkeringen... för kallt kanske..... Hemresa via Västra Husby.

 

 

 

 


Holland 2008


Sommaren 2008 gjorde vi en härlig semesterresa på hojarna tillsammans med Janne och Annelie.
Göteborg, färja till Kiel, norra Tyskland ner till Holland, över Atlantvallen, och färja ut till ön Texel där vi stannade i 3 dagar.

Hemresa via Tyskland och Danmark, färja från Fredrikshamn till Göteborg. Härliga dagar, men en hel del regn, speciellt på hemvägen... men det innbär övernattning på gasthaus och hotell istället för tält, och det gjorde inte ont :-)

 

 

 


1 maj körningen 2008 i Norrköping


Detta år var speciellt då Brittas kusin Rolf kom ner från Karlstad för att åka med i kortegen.

Kvällen avslutades med grillning på altanen med goda vänner.

 

 

 

 

 


HDCS internationella träff i Lidköping 2008


2008 års träff genomfördes i Lidköping, H-D åkarnas Mecca.

Omkring 2.400 hojar samlades för härliga 3 dagar med härlig, underhållning, gott att äta och massor av dricka.........

Det här albumet innehåller massor av bilder, håll till godo, om du orkar med alla......

 

 


TjejVättern (Vätternrundan) 2008


Föråkare till alla startgrupperna vid Tjej-Vättern 2008.

 

 

 

 

 

 


Jönköping & Borghamn 6 juni 2008


Över 40 mil på en dag, Gamla E 4 - Vadstena - Gränna - Jönköping, hälsa på Sara, Johan och Livia, tillbaka till Gränna - Vadstena - Omberg - Borghamn - Rök - och till Norrköping....

Kvällen av slutades med gott att grilla och dricka på altanen hemma.

 

 

 

 


Nyköping april 2008


Första turen med nya hojen gick till Nyköping i början av april. Fint väder, men kallt, och tomt och öde i hamnen i Nyköping.

Säsongenstarten väntar på värmen......

 

 

 

 


Hämtningen av nya hojen 2007


Dags att bli HD-knutte, både min BMW och Dragstar lämnades in i byte hos MC-konsult i Lidköping (fantastiskt bemötande och förståelse av Lotta & Thomas, ja hela gänget, HANDLA där om du ska ha HD), då jag bestämde mig för en Wide Glide av modell 2007.
En ny mc som övervintrat och den sista årsmodellen av Wide Glide då, numera tillbaka igen.......

Sista mars 2008 åkte vi ner för att hämta hojen, massor av snö kvar men det var en spännande dag som jag väntat länge på......

 

 


Första turen 2008

 

 

 

 

 

 


Avrostning 2008 Bråvalla

 

 

 

 

 

 


Tändsticksträffen 2007 i Jönköping

 

 

 

 

 

 

 


Skärblackagänget:s rundtur 1 - 2007


Skärblackagänget gör rundturer varje onsdag kväll hela sommaren, vill du hänga på, bara att åka dit till halv sex, träffas på macken vid infarten.

Den här utflykten var en söndag, vi körde via Kisa, Mjölby, Vadstena och tillbaka, via Rök-stenen.

En liten regnskur var tvunget att komma, men vad gör det med rätta kläderna på?

 


HDCS stora internationella träff i Katisavan 2007

Britta, Janne och Annelie körde upp till träffen i Katisavan.. bara 110 mil enkel resa.... för att träffa likasinnade hoj-åkare under 3 dagar.

 

 

 

 

 


1 maj kortegen 2006


Första året vi körde på varsin hoj, Britta på Dragstaren och jag på min första BMW.

Enl. Norrköpings Tidningar var vi över 1.200 hojar denna dag.

Imponerande!

 

 


Scotland sommaren 2005

 

 

 

 

 

 

 


Mörkö - Nynäshamn midsommar 2005


En av de första längre turerna med Dragstaren blev en heldagsutflykt till Mörkö och Nynäshamn. Gamla E 4 från Norrköping - Nyköping - Södertälje - Nynäshamn - Mörkö - och åter.

Hemresan mellan Nynäshamn och Södertälje var vi ute för en nära döden upplevelse, med tvärnitande bil framför oss och ett möte med en långtradare, hann inte bromsa, men lyckades, vet inte hur, passera mellan personbilen och långtradaren med högst 1 cm marginal.

Hua vilken resa....

 

 


1 maj kortegen 2005

Första gången vi var med i kortegen, Britta första och sista gång i baksits, sommaren 2005 tog hon sitt mc-körkort.

Vi kör från Bilprovningen på Ingelsta genom Norrköping city och avslutar vid Folkets Park i Klockartorpet.

En manifestation där vi visar att vi finns, att vi är starka, och att vi är Många.... MC-klubben PEKING MC anordnar första majkörningen i Norrköping varje år, ett beundransvärt arrangemang. Körningarna samlar runt 1.000 hojar varje år och rekordet ligger säkert över 1.200 hojar, vad jag vet. Intäkterna (en tia/person) går oavkortat till välgörande ändamål.

 

 

 


 

                                                                                           

 

 


                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

WDS CMS admin »